Tendoactive kapszula

Tendoactive kapszula
Kattintson a további képekért!
  • 5.500Ft
+
-Címkék: tendoactive kapszula, ta01, bioiberica, etrendkiegeszitok

TENDOACTIVE TM kapszula

TENDOACTIVE TM kapszula – mukopoliszacharidot, I. típusú hidrolizált kollagént, C-vitamint és mangánt tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény.

30 db kapszula

 

A TENDOACTIVE  étrend-kiegészítő kapszula fő összetevői a mukopoliszacharid, I.típusú hidrolizált kollagén, C-vitamin és a mangán.

 

Az emberi szervezet és végtagjainak sokrétű mozgását az ízületeink teszik lehetővé. Ezek mozgásterjedelmét jelentős mértékben a tok, a szalag és az inak határozzák meg, melyeknek fő alkotója a kollagén.

 

A kollagén egy nagy teherbírású, rostos fehérje, amely  fontos alkotóeleme a csontoknak, porcoknak, ínaknak, szalagoknak, bőrnek és egyéb kötőszöveteknek is. A kollagén a szervezetünket összetartó rostos kötőszövet, mely erőt és rugalmasságot biztosít a test különböző szöveteinek és sejtjeinek. Az ízületek stabilitását, izületi szalagok és izületi tok rugalmasságát, ellenálló képességét, strapabíróságát biztosítja. Szinte elszakíthatatlanná teszi az inszalagokat is, amelyek az izmokat a csontokhoz rögzítik. A biológiai öregedése következtében csökken a szervezet kollagénmennyisége, a környezeti hatások (helytelen életmód, a nem megfelelő táplálkozás, az alkohol és egyéb élvezeti szerek) szennyeződések, a  szélsőséges időjárási viszonyok és külső stressz pedig tovább csökkentik a kollagén szintjét.

 

 

Hatóanyagok a napi adagban

 

1 kapszula / NRV%*

2 kapszula / NRV%*

mukopoliszacharid

220 mg

440 mg

C-vitamin

40 mg / 50%

80 / 100%

kollagén

40 mg

80 mg

mangán

0,3 mg / 15%

0,6 mg / 30%

*NRV%: a hatóanyagok mennyisége a felnőtt napi beviteli referenciaérték százalékában

 

A kötőszövet sejtjei a fibroblasztok a fő alkotói az inaknak. Melletük nagyon fontos szerepe van az extracelluláris mátrixnak (sejt közötti állomány) mely egy összetett szerkezeti egység, ami körülveszi a védi a sejteket. Fontos összetevői a szerkezeti fehérjék (kollagén) és proteoglikánok. A sejt közötti állományban megtalálható kollagén az inak fő alkotó eleme, melynek 65-80%-ban I. típusú kollagén jelenik meg, mely az inak fő tömegét adja.

A sejt közötti állomány másik jellegzetes alkotói a proteoglikánok, melyeknek szerkezetét a központi fehérje és glükozaminoglikán láncok alkotják.  Képesek vizet megkötni ezáltal viszkoelasztikussá és ellenállóvá tenni a szöveteket a nyomással szemben. A proteoglikánok építőelemei a glükozaminoglikánok (GAG), más néven mukopoliszacharidok, melyek fontos fiziológiai folyamatokban vesznek részt az inakban, pl. iontranszport, vízmegtartó képesség, tápanyagtranszport, melyekkel a normal sejtek biokémiai tulajdonságat jellemzik. [1]

A mukopoliszacharidok összetett makromolekulák. Két külön csoportját különböztethetjük meg, a szulfatált (heparin, kondroitin-szulfát) és nem szulfatált glükozaminoglikánok (hialuronsav). [2]

 

A C-vitamin hozzájárul a normál kollagén képződéshez és ezen keresztül a normál csontozat fenntartásához, valamint az erek, porcok megfelelő állapotának, működésének fenntartásához.

A mangán olyan ásványi anyag, amelyre az emberi szervezetnek csak kis mennyiségben van szüksége, de mégis nélkülözhetetlen eleme, mert többek között szerepet játszik a normál csontozat fenntartásában és a normál kötőszövet-képződésben.

Adagolási javaslat: felnőtteknek napi 1-2 kapszula, étkezések után, egy pohár vízzel

Figyelmeztetés: A napi ajánlott mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Gyermekek elől gondosan elzárandó.

Tárolás: napfénytől védett, száraz helyen, 25°C alatti hőmérsékleten.

 

 [1]: The Basic Science of Tendinopathy (Yinghua Xu, MBBS and George A. C. Murrell, MD, DPhil; Clin Orthop Relat Res. 2008 Jul; 466(7): 1528–1538.)

 

 

[2]:  Merkei Viktória MSC, BME Kismolekulás hatóanyagok és glükozaminoglikánok komplexálódási folyamatainak azonosítása, tudományos dolgozat, Richter Gedeon 2014

 

Vélemény írása

Megjegyzés: HTML nem engedélyezett!
    Rossz           Jó